Nick Kuijpers - The American Dream

Nick Kuijpers

Life is to short too stay on one place

Acount / Nick Kuijpers
Geslacht: man
Leeftijd: 20 jaar
Aantal reizen: 3

Momenteel is Nick niet op reis.
Blijf op de hoogte! Schrijf je nu in en ontvang een email als Nick een verhaal plaatst.
Deel Nick's profiel via:    
The American Dream
Na een 21 uur lange vlucht met een tussenstop in Seoul kom ik om half negen aan in New York. Waar ik meteen te maken krijg met de problemen met de subways, na één uur in de metro gezeten te hebben blijkt mijn overstap niet te rijden... Zonder wifi maar met de metrokaart had ik besloten dat ik het beste twee andere metro's kon nemen en dan een stukje lopen naar de airbnb. Bij het volgende station blijkt mijn andere overstap ookal niet te rijden en moet ik gedwongen met backpack en al een halfuur lopen naar de airbnb. Aangekomen bij de airbnb blijkt het een kleinkamertje op de vijfde verdieping bij een Chinese familie te zijn midden in (natuurlijk) Chinatown. Na een dagje alleen in NY te hebben rond gedwaald kon ik eindelijk in de avond Pascalle ophalen van het vliegveld! Eindelijk was ik weer samen met Pascalle en kon ik de volgende drie maanden samen met haar deze reis maken. We hebben een hele week door de big apple geslenterd en als hoogtepunten hadden we zeker de high line tour (oud stuk metro rails dat door de stad loopt dat is omgebouwt tot een park), times square, Bryant park waar we heerlijk konden chillen op het gras, central park uiteraard, de mooie wijken van soho en het 9/11 memorial. Alles was heel gaaf om te beleven maar toch vond ik de baseball game van de New York Yankees tegen de Astros en de trip naar coney island toch het allerleukste.

Na een week in NY te zijn geweest was het dan toch tijd om door te vliegen naar Miami waar we een half jaar geleden al een airbnb voor hadden geboekt. Toen we aankwamen op de plek bleek de airbnb niet hier te zijn, de locatie die was opgegeven was een bewaakt overheidsgebouw. Na gebeld te hebben met de eigenaar van de airbnb vertelde hij ons dat hij ons zou komen ophalen in de auto(!?). Op dat moment begonnen onze alarmbellen te rinkelen en het hele verhaal is helaas te lang om te typen dus daar moet je maar een keertje naar vragen. Gelukkig waren Erwin en Margo (de ouders van mijn vriend Lex) ook in Miami en hadden we al afgesproken om wat te gaan drinken na hun gebeld te hebben hadden we afgesproken om naar hun hotel te gaan en daar even verder te kijken. Aangekomen bij het hotel hadden ze daar een heerlijke kamer geregeld met heel mooi uitzicht op het strand (en het beste bed sinds twee en een halve maand). De rest van de avond hebben we samen met Erwin en Margo gedronken (zij enorme cocktails en wij helaas alleen een colaatje) en gekeken naar de luxe bakken die voorbij reden en de gekke typetjes.

In Miami zelf was eigenlijk vrij weinig te doen en alles wat leuk was was te ver en niet te doen met het ov (minimaal drie uur rijden). De geplande twee weken waren dus eigenlijk net te lang in Miami zonder auto. Toch hebben we het naar ons zin gehad en konden we realaxen op Miami beach, door de everglades scheuren met een boot, hebben we het zuiderlijkste punt van de US gezien, gesnorkeld op key west en de wynwood walls bezocht. En natuurlijk niet te vergeten vrienden geworden met twee enorme lizards.

Ps het wifi in Prru is heel traag dus de foto's zullen langzaam aan verschijnen
 • Holder
  3 Juli 2018
  1 Reactie
  Shirley Bock - 4 Juli 2018

  Amerika in een notedop.
  Reactie toevoegen
  U moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, log hier in.